2024 Polo R Ye Alıp, Gaza Bastıktan Sonra Tak Sesi

Polo0034

Üye
Merhaba Arkadaşlar, 2024 Polo 1.0 Life paketi olan aracımda (20 Gün Önce Alındı) R'ye aldıktan sonra park yapmak için gaza bastığımda ön taraftan 1 kere ''tak'' sesi geliyor. Bu durum Sadece R'ye takıp gaz verdikten sonra gerçekleşiyor. Frene bastığımda tekrar geri geldiğimde ses yok. Bir bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi beni

Merhaba, geçmiş zamanlarda otomatik aracımda bir ses vardı buna benzer. Ama bendeki tak diye değil tinlama şeklinde işi. Bu şanzıman ile ilgili olduğunu söylemişlerdi.
Şimdilerde farklı otomatik aracımda bu konu ile ilgili sadece geri gittiğimde tak diye ses geliyordu. Bunun fren balatalarındaki kulakların bastığı yerlerde boşluk oluştuğundan yapıyordu. Yalnız bir kere yapıyordu, taki ileri bir miktar yol aldıktan sonra (birkaç km) tekrar geri gelene kadar tekrar yapıyordu. Balatalar ilk başta bir miktar sıkı oluyor, boşluk varsa sürekli ileri gittiğinizden dolayı balatalar o yöne doğru yaslanıyor. Geri geldiğinizde de ses yapıyor olabilir.
Balata fren aksamına bir baktırın, umarım kolay şekilde çözüme ulaşırsınız.

Merhaba, geçmiş zamanlarda otomatik aracımda bir ses vardı buna benzer. Ama bendeki tak diye değil tinlama şeklinde işi. Bu şanzıman ile ilgili olduğunu söylemişlerdi.
Şimdilerde farklı otomatik aracımda bu konu ile ilgili sadece geri gittiğimde tak diye ses geliyordu. Bunun fren balatalarındaki kulakların bastığı yerlerde boşluk oluştuğundan yapıyordu. Yalnız bir kere yapıyordu, taki ileri bir miktar yol aldıktan sonra (birkaç km) tekrar geri gelene kadar tekrar yapıyordu. Balatalar ilk başta bir miktar sıkı oluyor, boşluk varsa sürekli ileri gittiğinizden dolayı balatalar o yöne doğru yaslanıyor. Geri geldiğinizde de ses yapıyor olabilir.
Balata fren aksamına bir baktırın, umarım kolay şekilde çözüme ulaşırsınız.
Çok teşekkür ederim. büyük ihtimal ikinci bahsettiğiniz olabilir. Pazartesi randevu aldım servis için. Mutlaka paylaşırım sorunun kaynağını 🙏🏼

merhaba arkadaşlar bugün tak sesinin gelmesinşn sebebini keşfettim. Aracımı park etmek isterken R ye alıp gaza bastığımda bir sorun yok fakat manevra icin frene bastığımda aynı anda Tak sesini aldım. 10 kere deneme yaptım ve ve her deneme İlk R ye aldıktan sonra yapılan ilk frenlemede Tak sesi çıkıyor ön taraftan.

O zaman hocam fren sistemine yönelin. Dediğimiz olay yani boşluk olayı olabilir. Bununla birlikte Balataların gergisi de takılmamış olabilir. Kontrol ettirin muhtemelen çözülecektir.

bendeki araç da 2013 1.2 tdı bluemotion aynı şekilde eve geldiğimde park ederken geriye takıp sağa yada sola döndüğümde gaza bastığımda aynı sesi yapıyor,bende de aynı sorun mu vardır,bilgisi olan var mı

Aynı sorun bende de var. 1000 km. oldu henüz. Hangi serviste çözüldü ve tekrarlandı mı acaba?
ses akslardan geliyor dik rampada özellikle daha çok yapar akslar loctite ilacı sürülüp tekrardan sıkılması gerekli. siz işlem yaptırdınızmı ?

ses akslardan geliyor dik rampada özellikle daha çok yapar akslar loctite ilacı sürülüp tekrardan sıkılması gerekli. siz işlem yaptırdınızmı ?
Selamlar. Servise götürdüm orijinali böyle, Almanya bildirim yapıp, video göndererek bir klips takıyoruz dediler. Sıkıntı yaratan bir husus değilmiş ama ses rahatsız ediyorsa klips benzeri bir parça takıyoruz, tamamen gitmiyor o ses ama azalıyor denildi. Parça bekliyoruz. Haber verecekler.

Selamlar. Servise götürdüm orijinali böyle, Almanya bildirim yapıp, video göndererek bir klips takıyoruz dediler. Sıkıntı yaratan bir husus değilmiş ama ses rahatsız ediyorsa klips benzeri bir parça takıyoruz, tamamen gitmiyor o ses ama azalıyor denildi. Parça bekliyoruz. Haber verecekler

Sıkıntı yaratıyor böyle kullanımda aks bilyalarını bozuyor. Ben bu şikayetleri olan seat arona ibiza polo aks tekrar sıkıyorum düzeliyor. Bütün sorun aks gevşediğinden kaynaklı. Bunu okuyan sorunu yaşayanlar akslarını tekrar sıktırsın.

Sıkıntı yaratıyor böyle kullanımda aks bilyalarını bozuyor. Ben bu şikayetleri olan seat arona ibiza polo aks tekrar sıkıyorum düzeliyor. Bütün sorun aks gevşediğinden kaynaklı. Bunu okuyan sorunu yaşayanlar akslarını tekrar sıktırsın.
Servis çağırdığı zaman bu notunuzu da ileteceğim. Teşekkürler.

2024 model 1.0 impression aracımda geri geri gelirken frene ilk bastığım anda tak diye bir ses var. Bu ses tekrar düz ilerleyip biraz sert fren yapıp tekrar geri gelip frene dokunduğum anda yine oluyor. Rahatsiz edici bir durum. Kayseri aykan servisten randevu alacağım. Umarım düzelir.

2024 model 1.0 impression aracımda geri geri gelirken frene ilk bastığım anda tak diye bir ses var. Bu ses tekrar düz ilerleyip biraz sert fren yapıp tekrar geri gelip frene dokunduğum anda yine oluyor. Rahatsiz edici bir durum. Kayseri aykan servisten randevu alacağım. Umarım düzelir.
Benzer sorun. Servis randevusu ve sonrasında bilgilendirirseniz seviniriz…

Hocam bu konuyla ilgili yukarıda yazmıştım. Ben aynı sizin durum gibi seyahat sonrası ilk geri gelmede frene ilk dokundugumda tak diye ses gelirdi. Bu konu ile ilgili ustama söktürdüm balataları, balataların kalipere bastığı yerlerde zamanla balata kulakları yenmiş veya kaliper yaşından dolayı ufak esnemelere yol acmisti. Kaliper bulamadığımdan fren balatalarinin kulaklarını çekiçle iki tık yapıp geri taktik. Bir miktar (2-4mm) uzama yaptıktan sonra yerine tam oturdu ve sıkıntı düzeldi.
Muhtemelen sizin de probleminiz bu şekilde diye düşünüyorum. İyi forumlar dilerim.