2014 1.4 Tdi̇ Dsg Polo Rolanti Devri Sorunu

Arkadaşlar merhabalar. 1 haftadır aracımda rolanti devri sorunu var. Motor sıcak ya da soğuk hiç farketmeksizin rolanti devri 1.000 devirin altına düşmüyor. Klima kapalı durumda. Özel bir servise gittim partikul 44 gram görünüyor servis rejenerasyon yapalım sonra kontrol edelim dedi ve partikülü temizledik. Devir yine aynı şekilde 1000 seviyesinden aşağı düşmüyor. Bu konu hakkında fikri olan var mıdır? Bilgisayara bağladığımız herhangi bir olumsuz bilgi görünmüyor.

Merhaba Hocam, Hoş geldiniz. Isı sensörüne baktırdınız mı?
Araç çalıştıktan sonra düzgün okumuyorsa bu tip bir probleme neden olabilir diye düşünüyorum. Vagcom cihazınız varsa Kadrandaki hararet ibresi ile cihazdakini bir karşılaştırır mısınız?

Arac ilk çalıştığında değil 1 saat bile çalışsa rölanti 1000 devirde oluyordu fakat bugün hava sıcak olduğu için rölanti düştü fakat 2 günde bir fan açıyor. Partikül dolmuş dediler rejenerasyon yaptırdım değişen bir şey olmadı galiba açıp temizletmek lazım

Benzer bir problem benzinli araç için benim de başıma gelmişti. Hararet müşürü problemli idi bende yüksek devirde çalışıyordu her zaman. Hatta sabahları da geç çalışıyordu. O yüzden yazdım. Vaktiniz olursa PC deki ısı ile kadrandaki ısıyı karşılaştırın

Sorunu çözemedim çünkü hava sıcaklığı 10 derecenin üstüne çıktığı zaman rolanti normal devirde çalışıyor. Havaların ısınması ile beraber böyle bir sorun kalmadı. Şu sıralar partikül filtresi için araç 2-3 günde bir fan açıyor. Sıradaki bakımda partikül filtresini kırdırmayı düşünüyorum sadece.