1999 Polo Classic Otomatik Şanzıman Arıza [Çözüldü]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BySciaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BySciaa

Üye
Herkese iyi forumlar 1999 model aft motor polo classic otomatik vites aracım var 3-4 ay önce de yine aynı problemi yapmıştı şanzıman kablosunu sök tak yapıca düzelmişti, dün normal seyir halindeyken 3-4 kez kendini 3. Vitese kilitledi, kapatıp açtığımda düzelmişti. Sonrasında tamamen takılı kaldı bilgisayar bağlayıp ilk baktığımsa selenoid valf 7 arızası veriyordu şanzıman motor bağlantı kablosunu söküp taktım, tekrar baktığımda bu kez selenoid valf 5 hatası verdi kablolarda ya da beyinde mi bir sıkıntı var yoksa şanzımanda mı? daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu olduysa nasıl çözdü. Ankara içinde hangi şanzımancılara gidebilirim ya da kendim neler yapabilirim?

Önemli: Yaklaşık 1 ay kadar sonra yine aynı hata ile karşılaştım şanzıman beyin soketinde bir kablonun kopmak üzere olduğunu gördük ve bu kabloyu lehimlediğimizde problem ortadan kalktı, soketin resmini paylaşıyorum aynı sorunu yaşayan olursa ilk önce buraya baksın şanzımancılar direkt şanzıman indirmek istiyor paranızı çöpe atmayın!

Hata kodları
1000055265.jpg
1000055251.jpg

Hataların sebebi olan soket!
WhatsApp Görsel 2024-03-04 saat 00.13.46_cfbd0753.jpg

Son düzenleme:
Merhaba iyi forumlar, Öncelikle Platformumuza hoşgeldiniz.
Tahmin ediyorum ki kablolarda bir probleminiz var. Sokette yağ, su vb bir maddeye veya tesisata baktığınızda gözle görülür kırık ezilme soyulma vb rastadınız mı?
Muhtemelen probleminiz bununla alakalıdır.
Daha öncede bir arkadaşa vermiştim Şahinler Otomotiv İvedik te. Baki ustaya bir gidin derim.
Serhat, 1468. Cd. No:213, 06374 İvedik Osb/Yenimahalle/Ankara
03123942919
Geçmiş olsun.

Sokette bir maddeye rastlamadım hocam kontak spreyi ile de temizledim, ancak kablonun bir kısmında kırıklık bükülme durumu var akşam onunda resimlerini eklerim dediğiniz usta ile görüşeceğim teşekkür ederim

Daha önce yine bana aynı yeri önermiştiniz sanırım hocam şimdi eski mesajlara baktımda, yanış hatırlamıyorsam gittiğimde biz pololara bakmıyoruz golflere bakıyoruz cevabı almıştım 😂 abi bu golf motor şanzımanlı dememe rağmen baktıramamıştım, sonrasında şaşmazda bir ustaya götürdüm o söktü taktı valf değişimi için fiyat verdi yemek yemek için yanından ayrıldık bir düşünelim diye giderken vites tıkır tıkır çalışmaya başlamıştı o günden bugüne de bir problem çıkarmamıştı

:) Seçici davranıyorlar galiba. Anlam veremedim. Diğer şanzımancı ile telefondan bir destek alın. Durumu anlatın. Daha yararlı olur belki. Gitmeden ön bilgi alırsınız.

:) Seçici davranıyorlar galiba. Anlam veremedim. Diğer şanzımancı ile telefondan bir destek alın. Durumu anlatın. Daha yararlı olur belki. Gitmeden ön bilgi alırsınız.
Ya o sıralar iş yoğunluğu fazlaydı başından attılar ya da gerçekten bakmıyorlar hocam 😂 Aracımın şanzıman modeli tam nedir nereden öğrenebilirim?

Genelde Şanzımanın altında bir plakası vardır. Bende bakayım netten bulabilirsem paylaşayım buradan.

Hocam selam,
4 adet Şanzıman kodu çıkıyor sizin araçta. Doğru sonucu şanzımanın alt veya yan tarafında bulabilirsiniz.
Kodlarını ekliyorum.

polo.jpg

Ankara’da VR şanzıman var Şaşmaz’da. Vural bey. Nette bilgileri mevcut. Gitmeden görüşün durumu izah edin. Kafanıza yatarsa gidersiniz. Ben memnun kalmıştım kendilerinden.

Hocam selam,
4 adet Şanzıman kodu çıkıyor sizin araçta. Doğru sonucu şanzımanın alt veya yan tarafında bulabilirsiniz.
Kodlarını ekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 335
Şanzıman kodunu bulamadım hocam ama o gün akşam eve gidip kullandığımda şanzıman normale dönmüştü şeytan kulağına kurşun bugüne kadar da yine bir problem yapmadı şanzıman yağ ve filtre kontrolü yaptırmayı düşünüyorum

Bir de bu durumu yağışlı hava soğuk sıcak hava gibi durumlarda gözleminizi yapınız.

Bir de bu durumu yağışlı hava soğuk sıcak hava gibi durumlarda gözleminizi yapınız.
Merhaba hocam aynı sorunu bugün tekrar yaşadım önce vites 1 de takılı kaldı kontağı kapatıp açtığımda 3. vitesten devam etti, bilgisayarı bağladığımda yine valf 5 için open circuit hatasını verdiğini gördüm, elektrikçi bir arkadaşımla şanzıman beyin soketini söktüğümüzde bir kablonun kopmak üzere olduğunu gördü, kabloyu lehimleyip düzeltti, tekrar bilgisayar bağlayıp hataları sildik. Test ettiğimizde hiçbir problem olmadan vites geçişleri sorunsuz bir şekilde yaptı araç, parçayı bulana kadar lehimli bir şekilde gezeceğim parçayı bulunca soketi yenileyecek arkadaş, bu hatayı olan varsa şanzımanı indirtmeden bu kabloyu kontrol ettirsin konuştuğum tüm şanzumancılar şanzımanın inmesi gerektiğini söyledi ama mekanik aksamda bir problem yoktu kimse parasını çöpe atmasın sorunlu soketin resmini de paylaşıyorum olurda aynı problemden sorun yaşayan birisi olursa ilk önce bu sokete baksın

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-03-04 saat 00.13.46_cfbd0753.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-03-04 saat 00.13.46_cfbd0753.jpg
    110.2 KB · Görüntüleme: 5
Hocam çok geçmiş olsun. Sizin adınıza çok sevindim. Tahmin ettiğimiz gibi çıktı. Şanzıman inmeden hallolduğuna çok sevindim. Eğer yapan arkadaş lehim ve makaron ile sağlıklı şekilde yapmış ise problem olacağını düşünmüyorum.
Tekrar geçmiş olsun.

Hocam çok geçmiş olsun. Sizin adınıza çok sevindim. Tahmin ettiğimiz gibi çıktı. Şanzıman inmeden hallolduğuna çok sevindim. Eğer yapan arkadaş lehim ve makaron ile sağlıklı şekilde yapmış ise problem olacağını düşünmüyorum.
Tekrar geçmiş olsun.
Sağlam bir şekilde yaptı ama yinede parçayı bulursan yenileyelim dedi çinde 1000 tl civarına var parçacı da bugün 3000 tl fiyat verdi sıfırı için hangisini alsam bilemedim orjinal parça cidden var mıdır emin olmadım 😂

Bu tarz yedekparça işinde yerinizde olsam çin işlerine girmem. Yedek parçacıdaki de muhtemelen çin işidir. Yetkili servisten direk parça numarası ile sorgulatın eğer müsaitseniz. Bazı orjinal ürünler piyasada satılanların altında kalıyor. Bunu değerlendirin. Çıkmacı işleri de sakat olabilir.

Bu tarz yedekparça işinde yerinizde olsam çin işlerine girmem. Yedek parçacıdaki de muhtemelen çin işidir. Yetkili servisten direk parça numarası ile sorgulatın eğer müsaitseniz. Bazı orjinal ürünler piyasada satılanların altında kalıyor. Bunu değerlendirin. Çıkmacı işleri de sakat olabilir.
Ankarada hangi yetkili servisi önerirsin hocam bir de parça numarasını nereden bulabilirim

Hocam Şaşmaz da Aydoğanlar var, Birkaç kez gitmiştim. İsterseniz bir arayın gitmeden. Anlatın belki getirtebilirler belki de hiç getirtmiyoruz derler. Boşu boşuna oraya kadar yorulmayın. Parça Fotoğrafı vs ile giderseniz de anlarlar diye tahmin ediyorum.
1709548225812.png