Merhabalar 1.4 tsi cax motorlu aracımın turbosunu değiştim. Öncelikle aracta çekişinde bi anormallik yoktu ama şehir içinde yakıt 1-2 litre yüksekti ve 2 bin devir altında biraz geç kalıyordu toplamıyordu ani gaz baştığımda biraz geç tepki veriyordu gaz tepkimesi geçti ama çekişde problem yoktu dediğim gibi birde ara sokaklardan geçerken yankıli yerlerden hafif turbo ıslık sesi bariz duyuluyordu
Geçtigim günlerde motor arıza lambası yaktı turbo sarjinin düşük olduğu gördük.
Asıl sorun kafama takılan ben turboyu değiştim araç 260.000 km revizyon yaptırmadım westgate sıkışmış durumdaydı klapeside boştu oynuyordu birde araçta ses vardı şıkırti şanzıman sanıyordum ama ses şuan kesildi buyuk ihtimal klape ses yapıyordu.
Aklıma takılan turboyi revize etseydim sorun yaratırmıydı yoksa değişim yaparak iyi mi yaptım
Sadece yeji turboda masraf fazla olduğu icin sanki revize etseydim de olurdu gibi dusundum
N75-N249 valflerinide değiştim ekstra olarak.
Böyle bi durum başına gelen varmı veya revizyonlu turbo kullanıp keşke değişim yapsaydık diyen varmı ?
Geçtigim günlerde motor arıza lambası yaktı turbo sarjinin düşük olduğu gördük.
Asıl sorun kafama takılan ben turboyu değiştim araç 260.000 km revizyon yaptırmadım westgate sıkışmış durumdaydı klapeside boştu oynuyordu birde araçta ses vardı şıkırti şanzıman sanıyordum ama ses şuan kesildi buyuk ihtimal klape ses yapıyordu.
Aklıma takılan turboyi revize etseydim sorun yaratırmıydı yoksa değişim yaparak iyi mi yaptım
Sadece yeji turboda masraf fazla olduğu icin sanki revize etseydim de olurdu gibi dusundum
N75-N249 valflerinide değiştim ekstra olarak.
Böyle bi durum başına gelen varmı veya revizyonlu turbo kullanıp keşke değişim yapsaydık diyen varmı ?